Paholainen grillissä
Viikonloppuna koitti vihdoin kesä. Päivät menivät ulkotöissä ja illat grillin ääressä. Mukavaa. Ainahan hyvä ruoka ja juoma maistuu, mutta fyysisen työn jälkeen se vasta maistuukin. Instan puolella oli kyselty vinkkejä hiiligrillaukseen liittyen. En koe olevani tässä jalossa lajissa vielä sillä asteella että voisin opettaa muita, mutta näin se homma toimii. Vaimo kattaa pöydän.
Grillin sytyttämiseen varataan reilusti aikaa, eli grillaamista ei aloiteta nälkäisenä. Kannattaa hyödyntää kuvassa näkyvää piippusytytintä, helpottaa ja nopeuttaa operaatiota hieman. Mutta vaikka on pelit ja vehkeet, syttymistä odotellessa ehtii lepäillä hetken.
Itsensä lisäksi on hyvä marinoida myös ruokaa. Tänään oli testissä työkaverilta saatu "pollo alla diavola" -resepti. Diavola eli paholainen viittaa tuohon litskatun kanan ulkomuotoon. Luomubroileri marinoitiin öljy, sitruuna, valkosipuli, suola ja chili -kastikkeella. Olisi ollut hyvä antaa olla liemessä yön yli, mutta ehtihän tuo vähän ottaa makua päivänkin aikana.
Kun briketit ovat syttyneet kunnolla, siis kunnolla, kaadetaan ne ritilälle tai näihin käteviin hiili- / brikettikoreihin.
Aluksi otetaan pintaan vähän väriä suoralla lämmöllä. Tässä saa olla tarkkana, sillä lämpöä on tuossa brikettien päällä sen verran paljon, että voi tulla pian ylikypsää jos unohtuu pidemmäksi aikaa.
Kun pinnat ovat valmiit, voi hiilikorit siirtää sivulle ja laittaa tuohon keskelle vaikka tuollaisen ropposen keräämään valuvia nesteitä. Tästä alkaa sitten se varsinainen barbeque eli epäsuora kypsennys. Ja se on huikea juttu se. Liha ei kuiva, vaan se kypsyy todella herkulliseksi säilyttäen mehevyytensä.
Hyvää oli. Maistuvaa kesää teillekin!
Petri & Mervi
Kaunis kattaus ja kauniita kuvia ja varmasti maukas paholainen :)
VastaaPoistaKiitos Johanna! Paholainen oli oikein maukas :)
PoistaNäyttää ihan sikahyvältä!
VastaaPoistavaikka oli kanaa, niin oli sikahyvää! :)
Poista