Kun itse tekee saa mitä tulee
Hitaasta aamusta johtuen katoimme pöytään myöhäisen aamiaisen. Kävin muutama viikko sitten kolmen tunnin keramiikkakurssilla, jossa opeteltiin levytekniikkaa. Tekaisin kurssin aikana kolme laakeaa tarjoilulautasta. Olin ensi kertaa kurssilla ja täytyy sanoa, että saven muovaileminen oli sekä hauskaa että rentouttavaa. Onneksi muodissa on tällä hetkellä tuollainen hieman rouheampi keramiikka, niin ei tullut turhia paineita astioiden viimeistelyn kanssa.
Itsetehdyt tarjoiluastiat toivat kattaukseen sympaattisen lisän. Niissä oli tarjolla pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja croisantteja. Mies suhtautuu astioihin selkeästi jännityksensekaisin tuntein. Taitaa pelätä, että innostun tehtailemaan astioita enemmänkin ja pian joka kaapin päällinen notkuu keramiikkaa. Ja kuka niistä sitten pölyt pyyhkii?
Saimme Fiskarsilta joululahjaksi Fiskars Norden -valurautapadan, jota tietenkin piti heti päästä kokeilemaan. Padassa valmistui näppärästi uunipuuro, joka nautittiin luumu-rusinakeiton kanssa. Fiskarsin uuden Norden sarjan juuret ovat Pohjolan luonnossa ja ruoanvalmistuksen perinteissä. Inspiraatiota sarjan suunnitteluun on ammennettu myös Fiskarsin historiasta ja käsityöperinteistä. Hieno joululahjaidea kaikille innokkaille kokkailijoille.
Hyvää itsenäisyyspäivää!
T. Mervi
// Fiskars Norden -pata saatu //
Mikä kurssi se oli? Kiinnostaisi kovadti, jos on pääkaupunkiseudulla järjestettävä.
VastaaPoistaTein nämä iltakurssilla Helsingin Kaapelitehtaalla sijaitsevassa Septariassa. Lisätietoja paikasta ja kursseista löytyy täältä: https://www.septaria.fi/epages/septaria.sf/fi_FI/?ObjectPath=Categories
Poista